Het bruiloftseizoen van 2018 is ten einde. Dit jaar mochten we weer mooie, ontroerende en grappige momenten meemaken. Niet alleen tijdens de ceremonies, maar natuurlijk ook bij de gesprekken en liederen die we op maat hebben gemaakt. Lees hier over de voor ons bijzonderste nummers en anekdotes!

Voordat we beginnen een klein beetje uitleg. Omdat wij natuurlijk alles op maat doen, krijgen we ook de vreemdste verzoekjes. Deze doen we het liefst, omdat ze altijd heel goed passen bij het bruidspaar. En dus het beste werken. Komt-ie:

– Defying Gravity –

Wat doe je als je als bruid helemaal fan bent van de musical Wicked? Juist – bij de ceremonie binnenkomen op je favoriete nummer van de voorstelling. Tijdens ons kennismakingsgesprek twijfelde de bruid nog, ‘dat kan toch zeker niet tijdens de ceremonie?’ Echt wel! Wij maken graag een passende versie.

Het tweede couplet van de originele versie is namelijk niet wat je op een bruiloft wilt horen. ‘Too long I’ve been afraid of, losing love I guess I’ve lost. Well if that’s loving it comes at much too high a cost” – nee, dat wil je niet. Wij veranderden het in: ‘Too long I’ve been afraid of, scared of love in case it’s lost. Well, if that’s living it comes at much too high a cost.’

En er was nog meer. Omdat de bruid als verrassing een rode jurk droeg, hebben we er ook een stukje ‘Lady in Red’ doorheen gezongen. De verrassing was inderdaad groot. En zo mooi, vlak voordat de bruid bij de stoelen was, bleef ze nog rustig even staan. Even ultiem genieten van háár liedje.

– Happy Hardcore Medley –

Tom was als verrassing voor de bruid, die zelf piano speelt, gevraagd om een happy hardcore medley te spelen. De bruid is helemaal fan van een filmpje waarop twee gabbers op een vleugel een medley van de grootste happy hardcore nummers speelden. Supergaaf natuurlijk!

Maar er was wel een klein probleempje: deze jongens waren met zijn tweeën (lees: vier handen). Voor het instuderen moest er dus wel het een en ander worden aangepast. Tom kan veel, maar bij twee handen houdt het wel op. Met enige aanpassingen lukte het natuurlijk en de verbazing en het enthousiasme op het gezicht van de bruid sprak boekdelen. Het was een geslaagde verrassing!

– Thousand Years –

Met meer dan een miljard streams is dit nummer razend populair. Zelf hebben we het dit jaar op twee bruiloften mogen vertolken. De eerste was een bruiloft van een Nederlandse man en een Venezolaanse vrouw. Marleen heeft hiervoor speciaal haar Spaans weer opgepoetst en zong een refrein in het Spaans. Bij de tweede bruiloft werd specifiek gevraagd om ‘part 2’. Dit stuk is minder bekend, maar juist die eerste zinnen waren voor het paar zo raak:

The day we met, frozen I held my breath.

Right from the start, I knew that I’d found a home for my heart

– Samen Zijn –

Voor de meeste Nederlanders is dit niet het eerste nummer waar ze aan denken voor hun bruiloft. De zoetsappigheid van Willeke Alberti kleeft er toch een beetje aan. De buitenlandse bruid had geen last van de geschiedenis en vindt het gewoon een prachtig nummer. Leuk dus!

– Because you loved me –

Wij kijken bij de nummers die we doen altijd naar de beste invulling van het liedje. Zo heeft Tom zijn Céline Dion debuut mogen maken dit jaar. En hij bleek Because you loved me prachtig te kunnen zingen.

 

 – Remedy –

Met een paar kleine aanpassingen aan de tekst was dit hét nummer voor een bruidspaar. En omdat dit bruidspaar helemaal fan is van mannenstemmen, betekende ook dit een uitdaging voor Tom. Adele heeft natuurlijk een unieke, eigen stijl die je vooral niet na moet willen doen. Gelukkig zijn dit de uitdagingen waarvoor we Song for You zijn gestart en we hebben hier een mooie eigen versie van kunnen maken. Het paste perfect bij het bruidspaar.

– In the name of love –

Wij zeggen (bijna) altijd dat alles mogelijk is tijdens de ceremonie, zolang je het in de juiste vorm giet. Maar een pianonummer maken van Martin Garrix, dat is wel een uitdaging! Zonder alle dance-beats en sounds wordt het nummer al snel kaal. We kwamen uit op een mooie, heel minimalistisch versie. En de variatie in onze stemmen zorgde voor de goede feel.

 

– Rather be –

Hij is Vlaams, zij Italiaans. Het prachtige stel leerde elkaar kennen op de TU in Eindhoven en na de bruiloft ging de bruidegom stage lopen in Amerika. Kortom: echte wereldburgers. Zo kwamen we op Rather Be, dat gaat over dat je altijd bij elkaar wilt zijn, ook al is de ander duizenden kilometers verder weg.

Cadeau aan het bruidspaar

Het jaar mochten wij afsluiten met een bruiloft waar wij stiekem als cadeau voor het bruidspaar waren. Een cadeautje dat je dus niet hoeft in te pakken, maar een cadeautje dat het bruidspaar inpakt!

Voor ons betekende dat het hele voortraject anders was dan hoe we het normaal gesproken doen. Geen kennismakingsgesprek en geen suggesties van liedjes naar aanleiding van dat gesprek. Wel veel contact met de ceremoniemeester, die op slinkse wijze bij het bruidspaar de juiste nummers wist te ontfutselen. Voor ons was dit een spannende klus, omdat we juist het persoonlijke contact zo belangrijk vinden.

Tijdens onze soundcheck kwam het bruidspaar binnen met open mond. Ze vonden het geweldig. En de nummerkeuze was een schot in de roos. Dank je wel ceremoniemeester!

Op naar 2019

Wij hebben dit jaar weer enorm genoten van de persoonlijke ceremonies. En van de bijzondere, open gesprekken die we met onze bruidsparen mochten voeren. Het is voor ons altijd speciaal om over zulke persoonlijke dingen te praten met mensen die je eigenlijk nog nauwelijks kent. En dat de liedjes direct onze connectie zijn.

Voor nu gaan wij even lekker genieten van de kerst- en nieuwjaarsopdrachten. En daarna op naar 2019!