Wil je zelf zingen op je bruiloft? Persoonlijker dan dat wordt het natuurlijk niet. Stel je voor dat je je persoonlijke geloftes niet uitspreekt, maar uitzingt! Lees hieronder hoe Tom hier tegenaan kijkt.

 

 

Durf jij zelf te zingen op je bruiloft?

Tom: “Ik heb, zoals een goed zanger betaamt, Marleen ten huwelijk gevraagd door voor haar te zingen. Persoonlijker kon het voor mij niet! En hoewel ik al op de meest uiteenlopende podia, theaters, feesttenten, huiskamers heb gezongen… niets was zo spannend als dit moment! Ik weet zeker dat dat moment bij haar en mij altijd in ons geheugen zit gegrift. Daarom is zelf zingen op je bruiloft ook zo mooi, het is echt iets unieks. En in ons geval was het zingen bij het aanzoek een fantastisch startschot van de voorpret van het plannen van ons huwelijk. ”

 

Hartstikke mooi en…….hartstikke spannend

Zelf zingen op je eigen bruiloft is heel persoonlijk en heel mooi, maar je moet het ook niet onderschatten. Als je niet gewend bent om veel te zingen, dan zul je je waarschijnlijk voorbereiden op dit bijzondere moment door zangles te nemen. En ook als je wel veel zingt is dit raadzaam, om je naast het zingen ook voor te bereiden op alle randzaken die tijdens een bruiloft voorbij komen: dit komt natuurlijk veel dichterbij dan andere optredens.

Je wilt iets belangrijkst zeggen/zingen op een belangrijk moment en daarom is het belangrijk dat je boodschap op dat moment goed overkomt. Het zou zonde zijn als je alles hebt voorbereid en dan door emoties of spanning niet lekker kan zingen. Het is enorm krachtig als je op zo’n moment je liefde uit kan zingen, zonder belemmeringen!

Ik heb het geluk dat ik een aantal mensen heb mogen coachen naar hun huwelijk toe! Doordat we in de lessen zoveel aandacht hebben besteed aan de spanningen/emoties van de dag, en de betekenis van de tekst, konden ze het zo overbrengen als dat ze wilden. Sommigen zongen tijdens de ceremonie (wat vaak toch wel het meest emotionele moment van de dag is), anderen deden het tijdens de receptie of het feest (waar de spanning al een stuk minder was). Waar je het ook doet, het blijft erg speciaal!”

 

Hoe bereid je je voor?

Zoals Tom hierboven ook zegt: het is geweldig als je kiest voor zelf zingen op je bruiloft, maar het vergt wel een behoorlijke voorbereiding. Want los van het zangtechnische gedeelte, moet je je bij zelf zingen op je bruiloft ook voorbereiden op emoties en spanning. Dus de eerste tip in de voorbereiding is: onderschat het niet.

Dan tip 2: kies een nummer dat perfect bij jouw gevoel past, of laat een nummer op maat schrijven. Dan vertel je op een hele bijzondere manier wat je voelt, maar draait het niet meer zo om ‘het zingen’. En dat maakt het ook gelijk makkelijker.

Tip 3: zorg dat je de tekst echt goed uit je hoofd kent. Niets is zo vervelend dat je je geliefde diep in de ogen kijkt om hem of haar de liefde te bezingen, om vervolgens tussendoor steeds op je blaadje, of erger nog, je telefoon te spieken.

 

Wij helpen je graag

Met akoestisch duo Song for you kunnen we je helpen met zelf zingen op je bruiloft: bijvoorbeeld met het uitkiezen of schrijven van het nummer en met alle andere dingen die erbij komen kijken. Tom geeft speciale coaching hiervoor en we kunnen natuurlijk een perfect lied op maat schrijven. En wil je wel graag zelf zingen, maar durf je het niet aan op de dag zelf, dan kunnen we het natuurlijk ook gewoon opnemen.

Meer weten? Bel gerust even met Tom op 06-34929251, we denken graag mee!

Andere blogs: laat je inspireren