Het is een veelgestelde vraag, wat kost een zangeres of zanger op je bruiloft? En er is helaas geen eenduidig antwoord op. Het heeft alles te maken met wat je zelf wil, wat voor zanger(es), en hoe lang je wil dat ze speelt. Maar we kunnen wel wat indicaties geven. En wil je gelijk onze prijzen zien? Dat kan natuurlijk ook op onze prijzenpagina.

 

Wat kost een zangeres of zanger op je bruiloft

 

Dus, wat kost een zangeres of zanger op je bruiloft?

 

1. De goedkoopste optie: een vriend, vriendin, familielid 

Het is altijd prachtig wanneer je iemand op een bijzondere manier kunt betrekken bij je bruiloft. En hoe speciaal is het wanneer je nichtje die zo mooi kan zingen, een paar nummers tijdens jullie ceremonie ten gehore brengt. Het feit dat ze dichtbij jullie staat, voegt echt wat toe. Heel eerlijk: het is al zo bijzonder dat iemand met wie je een persoonlijke band hebt dit voor jullie doet, dat het helemaal niet erg is als ze niet de beste zangeres is. En dit kost vaak helemaal niks! Een klein cadeautje als bedankje zou aardig zijn, maar het hoeft niet. Dus deze optie geeft het leukste antwoord op de vraag “wat kost een zangeres of zanger op je bruiloft”, namelijk: helemaal niks.

 

2. De meest gekozen optie: de professionele zanger of zangeres

Bij professionele muzikanten weet je een ding zeker: ze verstaan hun vak uitstekend. Met een professionele zanger of zangeres ben je gegarandeerd van de mooiste muziek tijdens jullie bruiloft. Verder zijn zij, als het goed is, in alle punten professioneel, niet alleen het zingen. Dat betekent dat je het ook merkt in de aanloop naar je bruiloft toe. Zij komen kennismaken met jullie, vinden het belangrijk dat jullie wensen goed vertaald worden in de muziek, zijn ontzettend klantvriendelijk en doen hun uiterste best om de live muziek tijdens jullie ceremonie helemaal perfect te maken. Dit is immers hun beroep.

Professionele zangers en zangeressen zijn ook mensen die zich blijven ontwikkelen. Zij hebben vaak al een (conservatorium)opleiding gedaan en scholen zich ook tijdens hun loopbaan nog bij. Daardoor zijn ze erg ervaren en, simpelweg, erg goed. Door hun ervaring zijn ze ook erg goed in het omgaan met wat er tijdens de dag gebeurt. Loopt de bruid sneller naar voren dan gepland? Geen probleem, de professionele zangeres en haar muzikant ronden het nummer soepel af, zodat jij als bruid niet nog 3 minuten staat te wachten tot zij klaar zijn.

Professionaliteit 

Verder weten zij door hun professionaliteit dat zij dienend zijn aan de dag. Het gaat niet om hen en het is geen concert: het gaat erom dat zij jullie gevoel zo goed mogelijk overbrengen. Dat is een groot verschil met zelf op een podium staan. Het vergt bescheidenheid en inlevingsvermogen.

 

Kosten

Zoals bij alles, kost deze kwaliteit wat meer. Daarom is het antwoord op de vraag ‘Wat kost zangeres of zanger op je bruiloft’ hier wat hoger: voor een professionele zanger of zangeres op je bruiloft betaal je vanaf €450,- (solo) en €795 (duo, dus met gitarist of pianist).

 

Wat zijn de trends voor trouwliedjes in 2018? Klik hier voor ons blog over bruiloft muziek in 2018.

 

3. De minder persoonlijke, maar nog steeds goedkope optie: een (goede) amateurzanger of -zangeres

Net als bij (bijna) alle andere opties op je bruiloft, zoals fotograaf, DJ, visagie, catering, kun je een amateur kiezen. Mensen voor wie de dienst die ze leveren niet hun hoofdberoep is, vragen vaak aanzienlijk lagere prijzen. En dat ze niet professioneel zangeres zijn, hoeft absoluut niet te betekenen dat ze niet goed zijn. Er zitten alleen wel wat risico’s aan. Ten eerste heeft degene in kwestie vaak geen opleiding afgerond of laat zich niet bijscholen. Nogmaals, we willen niet zeggen dat je dan niet goed bent, want je kunt heel goed zijn zonder opleiding. Maar het zegt wel iets over hoe serieus je met je eigen beroep en je eigen vak omgaat. Let daar dus op bij het kiezen.

Datzelfde geldt voor ervaring. Professionele zangers en zangeressen hebben vaak veel meer ervaring. Zij kunnen dus goed inspelen op wat er op de dag zelf gebeurt. Je moet nogal eens improviseren (de bruid loopt ineens veel sneller dan verwacht, of de speeches zijn veel korter dan gepland, bijvoorbeeld). Check dat dus ook.

Een amateurzanger of -zangeres komt vaak voor tussen de €150 – €300,- op jullie ceremonie spelen.

 

Jouw droombruiloft betaalbaar? Het kan! Lees hier hoe.

 

4. De duurste optie: de bekende artiest

Het kan: Marco Borsato, Nick & Simon of Ilse DeLange op je bruiloft. Het is alleen niet goedkoop. De meeste BN’ers komen pas vanaf een paar duizend euro op jouw bruiloft optreden. Maar dan heb je ook wel wat.

Wij vragen ons dan wel eens af, is dat leuk? Is het leuk als iedereen ‘starstruck’ is en alleen maar aandacht heeft voor die man/vrouw die ze van tv kennen? Wij zijn ervan overtuigd dat jullie dag om jullie draait. Daarom zouden wij altijd aanraden om voor muziek te kiezen die daar ondersteunend aan is.

De kosten van een bekende artiest beginnen bij € 3500,- .

 

Meer blogs met inspiratie voor de muziek je bruiloft? Zie hier al onze blogs op een rij