Lied op maat

Veel bedrijven en bruidsparen kiezen tegenwoordig voor de meest persoonlijke manier van hun verhaal vertellen, namelijk met een lied op maat. Hoe mooi als jullie liefde is verwoord in jullie eigen (pop)song! Leuk als openingsact van het feest of als bedankje voor je gasten.

Of als je als organisatie je corporate story geen suffe brochure is, maar een sprankelend popnummer. Misschien zelfs inclusief bijbehorende clip.

Wij zijn beiden singer-songwriter, maar met totaal aanvullende talenten daarin. Marleen is echt een woordenliefhebber. Zij schrijft bijna alle teksten van de nummers die we schrijven. En met haar voorliefde voor melodieuze pop weet zo ook echt catchy melodieen te schrijven. Je kent ze wel, die nummers die na 1x luisteren al heerlijk blijven hangen. Tom is het muzikale brein achter de nummers. Hij kan met de wensen van de opdrachtgever de mooiste dingen componeren en arrangeren. Zelf heeft hij een voorliefde voor soul en dat maakt hem een mooie aanvulling aan de muzikale achtergrond van Marleen.

Benieuwd hoe een lied op maat voor jullie zou klinken? Lees het hieronder.

Lied op maat voor bedrijven

Wat je het allerliefst wil zeggen, zing je. Iedereen weet inmiddels wel wat de kracht van muziek is. En hoe muziek jouw boodschap kan versterken. Een afscheid van een gewaardeerde collega, een corporate story, de opening van een nieuw project of pand: het zijn allemaal momenten waarbij een lied op maat het verhaal dat je wil vertellen nog 1000x sterker maakt.

Wij gaan in gesprek met de opdrachtgever en vaak ook met enkele (groepen) collega’s om hét verhaal van jullie project en bedrijf naar boven te brengen. We verwoorden dat dan in een lied dat qua stijl en taal helemaal match met jullie. Dit doen we natuurlijk in nauw overleg. Tijdens de gelegenheid brengen we het live ten gehore. Soms als act alleen, soms met zijn allen. En uiteraard altijd met opname, zodat jullie het ook kunnen gebruiken in ander (promotie)materiaal.

Wil je een videoclip of muzikale reclame voor jullie bedrijf? Dat kan natuurlijk ook! Wij werken samen met de beste filmers (zoals o.a. Kristiaan Asscheman) om een fantastische muzikale corporate video te maken.

Jullie leven en liefde in een lovesong

Voor ceremonies werken wij graag met een lied op maat. Hoewel er talloze prachtige nummers zijn geschreven, – en dat zijn er echt heel veel, alleen in onze database hebben we al meer dan 500 toepasselijke liefdesliedjes -, is een lied helemaal op jullie lijf geschreven natuurlijk het uniekst. Perfect als openingsact voor jullie trouwfeest: een nummer waarin wordt beschreven wat jullie voor elkaar voelen en hoe jullie de liefde ervaren. En de opname daarvan is tegelijkertijd ook een geweldig bedankje voor je gasten. Want niet alleen is het een toepasselijk nummer, wij beloven dat het ook een heel mooi liedje wordt. En wie wil nou geen mooie liedjes in zijn playlist?

Zoals we dat ook doen wanneer we covers spelen op een bruiloft, spreken we eerst met jullie af. We praten dan over wat jullie zo mooi vinden aan elkaar, waarom jullie verliefd zijn geworden, wat jullie van elkaar hebben geleerd en wat je hoopt van het leven samen. Ook vragen we jullie naar jullie muzikale smaak. Zijn jullie countryliefhebbers of houden jullie meer van jazz? Mag een knetterend soulnummer worden of liever een klein kleinkunstliedje? Alles kan en jullie smaak is daarin leidend.

We gaan vervolgens aan de slag en laten jullie snel een opname horen. Vaak is die al helemaal goed, maar natuurlijk passen we graag in overleg met jullie aan. Het is immers jullie leven, jullie liefde, jullie dag, jullie lied.

Deze mensen gingen je voor

‘Song for you’ heeft een lied gemaakt dat we met alle collega’s hebben gezongen tijdens het afscheid van onze algemeen directeur. Dat was een schot in de roos!

Marleen en Tom hebben vooraf in een aantal prettige gesprekken input verzameld en deze informatie heel treffend verwerkt in de tekst van het lied. Het was een lied met een mooie boodschap, soms emotioneel, maar door de combinatie met de vrolijke melodie was het een prachtig geheel. Tijdens het zingen van het lied werden we op professionele wijze op piano begeleid door Tom. Tevens namen Tom en Marleen stukken zang voor hun rekening, en dat kwam de kwaliteit van de vertolking zeker ten goede. 🙂 Franke Teunisse

Directeur, Bureau ICE

Bedankt voor jullie prachtige lied! Ik vind het heel erg bijzonder en vond het een prachtig lied! Zowel muzikaal als tekstueel was het allemaal zeer passend :). Het heeft me allemaal diep geraakt en ik ben er heel erg blij mee en dankbaar voor. Natasja den Toom

Docent

Song for you heeft ons geholpen om van het afscheid van een zeer gewaardeerde docent en collega op een prachtige en persoonlijke manier afscheid te nemen. Vanaf de eerste brainstorm bijeenkomst met een deel van de leerlingen tot het eind resultaat waar we onder piano begeleiding van Tom het lied gezongen hebben met een aantal leerlingen en Marleen, waren ze zeer betrokken, leverden kwaliteit en de communicatie verliep zeer professioneel. Het was vooral mooi om te zien dat onze input tijdens de brainstormsessie zo goed verwerkt was in de tekst van het lied en dat ook de stijl die wij goed bij haar vonden passen heel goed uit de verf kwam. Kortom, een echte aanrader als je een bijzondere gelegenheid een zeer persoonlijk tintje wil geven. Marijke Nuchelmans

Docent

Na het eerste gesprek met Tom en Marleen mocht ik nog geen week later al een ruwe versie horen van het liedje. En wat was de spijker op zijn kop! Ik wist het op dat moment zeker, Hennie zou de boodschap direct begrijpen.

En daar sta je dan en begint Marleen te vertellen dat ze er trots op waren hun eerste liedje te mogen gaan voordragen die voor een speciaal iemand was geschreven en diegene was Hennie. Op dat moment wil je de eerste seconde even stiekem verdwijnen, zo spannend, maar zodra de eerste tonen waren ingezet heb ik ademloos geluisterd. Wat was dat bijzonder en mooi en bijzonder en… Van alles schiet er door je heen maar vooral hoe speciaal het was en hoe treffend de tekst. Ieder woord was herkenbaar en zo treffend.

Samen terugrijdend naar huis, enorm onder de indruk, onze eerste gedachtes samen delend kwamen we toch wel tot de gezamenlijke conclusie dat Tom en Marleen een unieke prestatie hebben neergezet. Het lied op maat was echt een schot in de roos. Alain van Oorschot

Wat een fantastisch resultaat na een aantal mooie emotionele sessies. Mooie coupletten en een heel pakkend refrein. Echt op maat geschreven. Ben er heel erg trots op en Evi , voor wie het nummer is gemaakt, is ook heel erg onder de indruk. Wat een kippenvelmoment toen ik het voor de eerste keer zelf mocht zingen. Alle woorden voelen goed .  Toen ik hulp nodig had waren jullie meteen aanwezig om bij te staan. Super! Dank je wel!  Ik beveel Song For You van harte aan voor een lied op maat. Johan Krouwel

Meer weten?

 

Neem contact op

8 + 8 =

Copyright Song for you (2022) – privacyverklaringAlgemene voorwaarden