Foto: Remke Maris

Vier alternatieven voor ‘standaard’-bruiloftsliedjes

Er zijn talloze prachtige liefdesliedjes gemaakt, maar sommigen zijn net even wat populairder dan anderen voor bruiloften. Natuurlijk zingen wij graag en met liefde die populaire nummers. Maar voor de mensen die het graag nét even wat anders willen, hierbij vier alternatieven voor de meest gebruikte bruiloftsnummers. 

De hit: All of me – John Legend

Sinds de release in 2013 is dit een regelrechte hit bij bruiloften. Het wordt veelvuldig gebruikt voor zowel de ceremonie als voor de openingsdans. En terecht, het is een prachtig nummer. “All of me loves all of you, loves your curves and all your degens, all your perfect imperfections”. De zanger geeft hier aan: je bent zo mooi zoals je bent en ik hou van alles van je, ook de kanten die je zelf misschien niet altijd mooi vindt.

Het alternatief: Just the way you are – Bruno Mars

Ook in dit nummer geeft de zanger aan dat hij van zijn meisje houdt, precies om wie ze is, ook al is ze zelf wel eens onzeker. “When I see your face, there’s not a thing that I would change. ‘Cause you’e amazing, just the way you are’“. Het nummer is wat meer uptempo dan All of me, maar prachtig om te bouwen tot een ballad. Wat Bruno zelf ook zelf heeft gedaan:

 

 

De hit: Marry you – Bruno Mars

Lekker vrolijk en toch stoer tegelijk en wordt daarom vaak gebruikt als openingsdans. Maar ook bij bruiloften waar de bruid en bruidegom samen binnenkomen voor de ceremonie, hoor je deze ook regelmatig. En met goede reden, het zet gelijk de toon voor een vrolijke, gezellige, levendige dag. (en dat hij dan eigenlijk zingt “we’re looking for something dumb to do” negeren we gewoon).

 

Het alternatief: Crazy little thing called love – Queen

Maar in de jaren 80 had Queen al hun eigen vrolijke love rock song. Crazy little thing called love komt bij de coverbands die tijdens het feest spelen regelmatig voorbij, maar hij wordt minder vaak gebruikt voor de ceremonie. Maar waarom eigenlijk niet? Ook dit nummer geeft gelijk een vrolijke stoere noot aan de dag. Je gaat geheid huppelend ’the aisle’ op. En voor een extra ‘smooth’-versie laat je je gewoon lekker inspireren door Michael Buble’s versie:

 

 

 

 

De hit: Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Mag ik dan bij jou was al jaren een bescheiden hit op Claudia’s album Wat ik zeker weet in 2009, maar werd pas echt  een megahit nadat ze het in 2012 zong bij De Wereld Draait Door. De tekst waarin iemand om geborgenheid vraagt in tijden van oorlog, onrecht of onrust, spreekt heel veel mensen aan. En dat is natuurlijk ook wat je als getrouwd koppel voor elkaar zult zijn: een baken in woelige tijden. Maar hoe mooi als je niet vraagt om die veilige plek, maar je partner juist die geborgenheid biedt. Daarom ons volgende alternatief.

 

Het alternatief: Leun op mij – Ruth Jacott

Ruth Jacott hoor je tegenwoordig niet veel meer. Ze heeft niet de sterrenstatus (meer) die andere Nederlandse artiesten hebben. Maar man oh man, wat heeft ze ook mooie liedjes gemaakt. In Leun op mij biedt ze de steun die in Mag ik dan bij jou gevraagd wordt: “Als het lijkt alsof niemand naar je kijkt . Als je denkt dat iedereen je soms ontwijkt. Leun op mij. Als de kleuren die je draagt niet van jou zijn. Als de dingen om je heen weer veel te grauw zijn. Leun op mij”

 

 

 

 

Heb jij alternatieven voor bekende bruiloftsliedjes? Deel ze op onze Facebookpagina!