Bruiloft muziek – de trends van 2018 in trouwliedjes

Het jaar is nog maar net begonnen, maar we zien nu al wel wat de trends in bruiloft muziek wordt in 2018. De trend om je bruiloft zo intens en persoonlijk mogelijk te maken zetten we in 2018 lekker door. We kiezen niet meer voor standaardpakketten, maar gaan helemaal voor wat bij ons past. Dus een fotograaf, ceremoniespreker, live muziek en locatie helemaal in de stijl die zegt: “Wow, dat was echt helemaal ‘ons’!“

 

Trouwmuziek in 2018

Ed Sheeran blijft ook dit jaar populair, maar steeds meer koppels kiezen voor liedjes die helemaal bij hun passen. We kiezen massaal zelf de perfecte muziek voor de bruiloft. En op verschillende momenten van de dag. Zie hieronder de populairste momenten voor live muziek op de bruiloft.

 

Live muziek tijdens bruiloft ceremonie

Zoals al jaren blijft live muziek tijdens de ceremonie erg populair. Waar het vroeger nog alleen een liedje bij binnenkomst van de bruid was, zie je dat steeds meer koppels kiezen voor een selectie van liedjes die wat vertellen over hun verhaal. Die perfect aansluiten bij het verhaal van de ceremoniespreker of babs.

 

Liedje als bruid binnenkomt

Voor het openingsnummer van de ceremonie kiezen we vaak voor een liedje dat ‘de toon zet’, dat gelijk iets zegt over waarom we hier zijn. Vieren we de bergen die jullie hebben moeten overwinnen om hier te komen, vieren we de diepe langdurige liefde of vieren we de liefde in zijn algemeenheid. Vieren we dat jullie elkaar hebben gevonden, altijd samen blijven of elkaar juist steunen in moeilijke tijden. Lees het blog “Top 10 mooie liedjes bij binnenkomst bruid” voor inspiratie voor liedjes bij binnenkomst van de ceremonie.

 

Liedje voor het ja-woord

Voor het ja-woord kiezen koppels vaak voor een liedje dat heel specifiek zegt wat ze elkaar zo gaan beloven. Als je zelf je geloftes hebt geschreven, kies je iets dat heel erg bij die geloftes aansluit. Beloof je elkaar vooral te steunen in moeilijke tijden, beloof je elkaar aan het lachen te maken of vooral dat je heel erg oud samen gaat worden. Alle geloftes zijn uniek en het mooiste is het wanneer je een liedje hebt dat perfect aansluit. Lees het blog “De mooiste liefdesliedjes” voor inspiratie.

 

Liedje voor einde ceremonie

Het is gebeurd, jullie hebben keihard of misschien juists ingetogen ja gezegd! Het feest is hiermee begonnen en daarom kiezen we voor muziek aan het eind van de ceremonie vaak iets vrolijks. Iets waarmee iedereen dansend de zaal of kerk uitgaat en met een grote grijns aan de taart begint. Kijk hier voor tips voor vrolijke muziek op je bruiloft.

 

Live achtergrondmuziek tijdens receptie of diner

Naast live muziek tijdens de ceremonie kiezen tegenwoordig de meerderheid van de bruidsparen voor live muziek als achtergrond tijdens de receptie of het diner. Dit is vaak akoestische muziek uitgevoerd door een akoestisch duo of kleine band. Het voordeel van een akoestisch optreden is dat je iets heel speciaals krijgt, maar het niet overheerst. Een stampende band of goede DJ kan je dan voor het feest bewaren.

Welke liedjes als live achtergrondmuziek?

Dit is vaak een wat makkelijkere keuze. Iedereen is druk bezig met jullie feliciteren, taart eten en te proosten. De muziek moet dus niet te overheersend zijn, maar het is wel belangrijk dat het bij jullie past. Dus geen playlist vol Ed Sheeran als jullie daar niet van houden, maar vooral liedjes waar jullie blij van worden. Je eigen persoonlijk playlist dus! Overleg met jullie akoestisch duo wat zij standaard doen en kijk of dat past. Of kies voor een akoestisch duo dat alles op maat doet, dan weet je zeker dat het goed bij jullie past.

 

Liedje openingsdans

Veel meer stellen kiezen tegenwoordig voor live muziek voor de openingsdans. En terecht, hét moment dat het feest opent en alle aandacht op jullie is gericht, verdient iets heel bijzonders. Ook hier geldt weer, kies voor je openingsdansliedje een nummer dat bijzonder is voor jullie specifiek. Omdat je er een mooie herinnering aan hebt, omdat de tekst precies zegt wat jullie van elkaar vinden of omdat je de melodie zo ontroerend vindt. Als je maar iets kiest dat bij jullie past. Kijk voor inspiratie in onze lijst “De top 20 mooiste liedjes voor openingsdans bruiloft

 

Vader dochter dans liedje

Een trend die de afgelopen jaren vanuit Amerika is overgewaaid is de vaderdochterdans. Dit is de dans na de openingsdans waarin de bruid en haar vader dansen en de bruidegom en zijn moeder. Natuurlijk hoeven het niet specifiek deze mensen te zijn. Het gaat erom dat je even stilstaat bij de mensen die erg belangrijk voor je zijn geweest. Dat kan ook een broer, zus of goede vriend(in) zijn. Het liedje van de vader dochter dans komt eigenlijk altijd direct na het liedje voor de openingsdans en wordt begeleid door een akoestisch duo of kleine band. Na de openingsdans en vaderdochterdans neemt de DJ of feestband het over en kan het feest beginnen!

 

Dit zijn de trends in bruiloft muziek in 2018. Laat je inspireren en heel veel plezier met de voorbereidingen. Wil je meer tips ontvangen over muziek op je bruiloft, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. En heb je zelf tips, deel ze vooral hieronder!