Live muziek tijdens ceremonie (Song for you). Foto: Ibtissam Khannoussi

De perfecte muziek voor jullie bruiloft

Binnenkort is het zo ver: jullie gaan trouwen. En dat wil je natuurlijk niet in stilte doen dus kies je voor de mooiste liedjes op jullie bruiloft. Maar hoe maak je die keuze? Je kunt je laten inspireren door de top 30 mooiste liefdesliedjes, die heel geschikt zijn als ceremonie muziek.

Of je kiest iets dat helemaal bij jullie past. Zodat het liedje bij binnenkomst bruid echt past bij jullie verhaal.  Of dat het nummer na het ja-woord helemaal zegt wat jullie willen zeggen. Maar ook de vader dochter dans liedjes kunnen aansluiten bij wat jij eigenlijk met muziek aan je vader wil zeggen.

Hoe kies je de juiste trouwliedjes?

Wanneer wij gevraagd worden om op een bruiloft live muziek te spelen, spreken wij altijd eerst met een bruidspaar thuis bij ons af. We gaan dan uitgebreid het gesprek aan over jullie levens, verhaal en liefde voor elkaar. Dit zou je ook samen alvast kunnen doen? Wat vind je zo mooi aan de ander? Wat hoop je dat het leven jullie gaat brengen? Wat heb je moeten leren voordat je helemaal voor de ander durfde te gaan?

Persoonlijke vragen, maar ook vragen die ervoor gaan zorgen dat je de perfecte muziek voor de bruiloft gaat kiezen. Want in het antwoord op deze vragen ligt de sleutel tot de liedjeskeuze.

Ben je naast geliefden ook de allerbeste maatjes van elkaar? Denk dan eens aan “You’ve got a friend in me (Randy Newman)” als liedje voor het einde van de ceremonie. Wil je naast de liefde voor elkaar ook de liefde op zichzelf vieren? Dan is “The book of love (Gavin James)” een prachtig liedje als de bruid binnenkomt. Hou je van Nederlandstalige liefdesliedjes? Dan is een versie in akoestische stijl van “Jij bent de liefde” misschien een optie. Check hier de prachtige de versie van Maan.

Wat is jullie bruiloftsmuziek?

Wat we dus willen zeggen is dit: laat je vooral inspireren door lijstjes als “De mooiste liefdesliedjes” en “Top 10 mooie liedjes bij binnenkomst ceremonie”  of “20 unieke liedjes als openingsdans”, maar kies bewust iets wat helemaal bij jullie past. Want niemand is zoals jullie en jullie bruiloft is uniek.

Wil je meer tips voor mooie trouwliedjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. En heb je zelf tips, deel ze vooral hieronder.

Veel kiesplezier!