Wij zeggen altijd: “Kies een liedje voor je bruiloft dat perfect bij jullie past.” Maar hoe doe je dat? En waardoor laat je je inspireren? Daarom hieronder een lijst met 30 tips voor mooie liefdesliedjes die heel goed als trouwliedjes kunnen dienen: Nederlandse liefdesliedjes, liedjes voor de binnenkomst bij de ceremonie of mooie liedjes voor je bruiloft in de kerk.

Wie weet zit hier iets tussen wat prachtig bij jullie past, misschien brengt het je juist op andere ideeën. Check hiernaast ook de Spotify-lijst: daar kun je ze gelijk allemaal beluisteren.

Live muziek bruiloft

Fotograaf: Ibtissam Khanoussi (Miss Smile Photography)

 

 1. This is why I need you – Jesse Rubin

Dit nummer zegt precies wat liefde doet: het maakt al het mooie mooier, maar vooral het vervelende minder vervelend. Dat is toch precies wat een liefde doet? Daarom vinden we op dit moment deze de mooiste van alle liefdesliedjes. Mooiste zin: “You make the winter feel warmer and you make my weakness less weak.”

 1. Stop de tijd – Marco Borsato

Op een goede eerste date wil je dat de avond nooit eindigt, dat dat moment voor eeuwig duurt. Ken je dat gevoel? Dat je denkt: stop, de tijd, dit mag altijd zo zijn. Marco bezingt het in dit prachtige nummer perfect. Ook een geweldig nummer als eerste dans. Mooiste zin: “Prent ’t in mijn hoofd en druk het op mijn hart”

 1. Beautiful in White – Westlife

Het perfecte liedje om iemand ten huwelijk te vragen. Vanaf het eerste moment, hoewel hij nog zenuwachtig was, wist hij: dit is het missende puzzlestukje. Mooiste zin: “As long as live, I’ll love you”.

 1. Nothing’s gonna change my love for you – Glenn Medeiros

Een klassieker! En in al veel versies gedaan, maar het origineel is toch wel ons favoriet. De melodie is zo mooi, en de boodschap ook: het leven gaat nog van alles onze kant op gooien, maar onze liefde zal ons er doorheen helpen. Mooiste zin: “Our dreams are young and we both know, they’ll take us where we want to go”

 1. When I’m sixty-four – The Beatles

Een van de oudste liefdesliedjes in de lijst. The Beatles hebben natuurlijk heel veel mooie nummers geschreven, maar deze is naast mooi ook gewoon zo leuk. Het perfecte liedje om vrolijk iemand ten huwelijk te vragen. Het hele liedje schetst een leven dat nog ruim in de toekomst ligt, maar dat je wel graag samen wil beleven. Mooiste zin: “Grandchildren on your knee…..”

Vrolijke muziek bij binnenkomst bruid

Fotograaf: Remke Maris

 

 1. When the right one comes along – uit de serie ‘Nashville’

“There’s no music, no confetti. Crowds don’t cheer and bells don’t ring. But you’ll know it, I can guarantee, when the right one comes along”. De tekst die zo prachtig verwoord hoe het soms kan gaan in de liefde. Je denkt dat je weet waar je naar op zoek bent, tot hetgene dat je eigenlijk onbewust zocht, spontaan jou vindt.  Daarom de mooiste zin: “You think you know what you are looking for, till what you’re looking for finds you.”

 1. A song for you – Donnie Hathaway

Natuurlijk staat deze naamgenoot van ons in de lijst. Wat een gevoel, wat een intimiteit. De zanger geeft aan hoe hij al zo vaak liedjes voor een groot publiek zong, maar nu zijn we alleen en is deze helemaal speciaal voor jou. Voor iedereen die wat met muziek heeft en die snapt hoe mooi een moment met alleen jullie twee kan zijn. Tip: Tom kan hem prachtig zingen. Mooiste zin: “’Cause we’re alone now, and I’m singing this song for you.”

Hoe kies je het perfecte nummer voor jullie bruiloft? Lees het hier

 

 1. Save me from myself – Christina Aguilera

La Aguilera verwoord in dit liedje wat menig vrouw waarschijnlijk wel herkent: het is niet altijd makkelijk om van mij te houden, en ik vind het leven soms best ingewikkeld, maar jij maakt het allemaal makkelijk. Mooiste zin: “Well some guys have shown me aces, but you’ve got that Royal Flush” .

 1. You are so beautiful – Joe Cocker

Dat je de allermooiste bent voor je geliefde, dat is waar de liefde om draait. Je hoeft echt geen Doutzen Kroes of Michiel Huisman te zijn, maar omdat jij bent wie jij bent, ben je de beste voor je geliefde. Daarom is dit van de mooiste liedjes voor je bruiloft. Mooiste zin: “You are so beautiful, to me”

 1. Here, there, everywhere – The Beatles

Nog een van The Beatles. Dit is het favoriete nummer van onze Marleen. “Niet alle liefdesliedjes hoeven groots en meeslepend te zijn. De melodie is betoverend, de tekst prachtig opgebouwd, en de relaxdheid van het liedje symboliseert voor mij ook de relaxdheid van een goede relatie. Het hoeft allemaal niet heftig met grote uithalen, gewoon mooi is prachtig.”, vind zij. Mooiste zin: “I want her everywhere, and if she’s beside me I know I need never care.”

Fotograaf: Ibtissam Khannoussi (Miss Smile Photography)

 

 1. Jij bent de liefde – Maan (origineel van Kenny B)

We zullen het eerlijk zeggen, wij zijn niet zo’n fan van Kenny B. Maar toen we de versie van Maan hoorden van dit liedje waren we om. Je kunt kort, maar ook héél lang praten over wat liefde nou precies is of zou moeten zijn. Kenny maakt het heel simpel: “Jij bent voor mij de liefde”.

 

 1. Lovesong – The Cure

In de typsiche jaren-80 Cure-sound klinkt hij misschien niet zo vrolijk, maar de boodschap is buitengewoon liefdevol. Het maakt namelijk niet uit wat er gebeurt, hoe ver ze van elkaar verwijderd zijn, ze blijven altijd van elkaar houden. Mooiste zin: “Whenever I’m alone with you, you make me feel like I am young again”

Wat zijn de trends voor trouwliedjes in 2018? Klik hier voor ons blog over bruiloft muziek in 2018.

 

 1. You and I – Stevie Wonder

Een liefdeslied in al zijn eenvoud. Het is een bijna slaapliedjes-achtige sfeer, die ‘het komt wel goed schatje’ ademt. We hebben elkaar gevonden en samen kunnen we de wereld aan. En zoals wel vaker, de mooiste liefdesliedjes worden veelvuldig gecoverd: ook in de versie van Michael Bublé is deze prachtig en veel aangevraagd als liedje bij de binnenkomst van de bruid. Mooiste zin: “In my mind we can conquer the world, you and I”

 1. You’re still the one – Shania Twain

Sommige liefdesrelaties gaan over rozen. Anderen hebben zo hun beren op de weg gezien, die de relatie uiteindelijk sterker hebben gemaakt. Daarom is het altijd mooi als liefdesliedjes ook die kant belichten. De boodschap in dit nummer, met alles wat we samen hebben meegemaakt ben jij nog steeds de ware voor mij, is dan ook een hele mooie. Mooiste zin: “You’re still the one I kiss goodnight”

 1. L.O.V.E. – Nat King Cole

Zoals de titel al doet vermoeden, beschrijft dit nummer de liefde als in een ABC-tje. Een vrolijk nummer, die perfect past bij pas verliefde stellen, als ook bij stellen die al wat langer van elkaar houden en voor wie de wereld telkens een beetje mooier wordt als de ander er is. Mooiste zin: “Love was made for me and you”

Ceremonie muziek

Fotograaf: Zonzo Photography

 

 1. Liefs uit Londen – Bløf

Doordat we steeds meer gaan reizen, is dit voor steeds meer mensen een herkenbaar nummer. Het missen van je geliefde omdat die op reis is. Of dit nou een wereldreis van maanden is, of gewoon een paar dagen voor werk naar het buitenland. Het nummer is natuurlijk helemaal op het lijf geschreven van piloten en stewards/stewardessen. Mooiste zin : “Morgen als de postbode mijn huis weer heeft gevonden, stort ze mijn hart vol met alle liefs uit Londen”

 1. I wasn’t expecting that – Jamie Lawson

Hoewel niet perse een nummer voor een bruiloft, omdat dit lied het hele leven beschrijft, is de liefde die uit de woorden klinkt enorm voelbaar. Het leven is een aaneenschakeling van onverwachte gebeurtenissen en zo ook in de liefde. Wat een prachtig toeval dat we elkaar gevonden hebben. Of was het het lot? Mooiste zin: “We were married in spring, you know i would change a thing. Without that innocent kiss, what a life i’d have missed”

 1. Als jij maar naar me lacht – Marco Borsato

Een klassieker van eigen bodem. De boodschap is eenvoudig, alles komt goed als jij maar naar me lacht. Het gaat over de steun die je bij elkaar hebt. Het thuis kunnen komen bij de ander. En natuurlijk dat de ander het leven een stuk leuker maakt. Mooiste zin: “De hardste waarheid wordt verzacht, als jij maar naar me lacht”

 1. Tenerife Sea – Ed Sheeran

Natuurlijk heeft Ed Sheeran een heel skala aan liefdesliedjes die perfect passen bij een bruiloft. De vraag welke het mooist is, is dan ook heel subjectief en persoonlijk. De boodschap in dit nummer, samen is/komt alles goed. Mooiste zin: “All that you are, is all that I’ll ever need”

 1. Love Someone – Jason Mraz

Als je liefde geeft, ontvang je liefde. Niet omdat het een ruilhandel is, maar omdat het nou eenmaal zo werkt. Als je samen bent versterkt dit elkaar steeds. Mooiste zin: “Love is a funny thing: whenever I give it, it comes back to me”.

Live achtergrondmuziek tijdens receptie of diner

Fotograaf: Dorien Scheltens

 

 1. Never Alone – Jesse Bonnanno

Ik zal altijd bij je zijn. Wat er ook op je pad komt, welke narigheid je ook moet doorstaan, je bent nooit alleen. Zoals ze in de geloftes zo mooi kunnen zeggen ‘in goede en kwade dagen’, daar gaat dit nummer over. Mooiste zin: “I’ll do anything that I can do, to show you my love and comfort you”.

 1. The only one that looks good on me is you – Bryan Adams

Waar je bij Bryan Adams toch denkt aan flinke orkestratie en scheurende gitaren, kan dit nummer ook heel goed op een akoestisch wijze gebracht worden. Hierdoor komt de boodschap goed tot zijn recht, ik kan de mooiste kleren van de wereld dragen, maar met jouw aan mijn zijde ben ik het mooist. Mooiste zin (is toch echt de titel): “The only thing that looks good on me is you”

 1. Marry Me – Train

Voor altijd is nog lang niet lang genoeg, als ik met jou ben. Samen kan nooit dichtbij genoeg zijn, als ik dichtbij jou ben. Het gevoel dat je nog dichter bij elkaar wil zijn, ook al liggen jullie al verstrengeld in elkaar. Mooiste zin: “You wear white and I’ll wear out the words ‘I love you’ and ‘you’re beautiful’”

Jouw droombruiloft betaalbaar? Het kan! Lees hier hoe.

 

 1. Just say yes – Snow Patrol

Alle manieren waarop ik je kan tonen hoeveel ik van je houd zijn op. Er is nog maar 1 ding wat we kunnen doen wat het ‘afmaakt’. Dat moment dat je realiseert dat je klaar bent om de stap te zetten, en de ander nog net dat laatste overtuigende setje nodig heeft. Mooiste zin : “It’s not a test, nor a trick of the mind, only love”

 1. Maskers af – Marco Borsato

Bij jou vertrouw ik me zo, dat ik al mijn muren laat vallen. Bij jou kan en durf ik volledig mijzelf te zijn. Daar gaat dit nummer over. Hoe fijn het is om volledig jezelf te kunnen zijn bij de ander. Mooiste zin: “Ik leg mijn ziel en zaligheid, uit liefde in je schoot”

Muziek tijdens buitenbruiloft

Fotograaf: Luther Hartog

 

 1. Hallelujah I just love her so – Ray Charles

Dit lied is het muzikale equivalent van het van de daken schreeuwen. Perfect om een ceremonie mee af te sluiten. Mooiste zin: “Hallelujah, I just love her so!”

 1. How sweet it is to be loved by you – Marvin Gaye

Om een beetje in de sfeer te blijven van het van de daken schreeuwen. Jij was er toen ik je nodig had, en daarvoor wil ik je bedanken. Zowel in de souluitvoering van Marvin als de jazzy uitvoering van Michael Bublé een prachtig nummer. Mooiste zin: “I needed the shelter of someone’s arms, and there you where”

 1. Perfect – Ed Sheeran

Ook als je er voor jouw gevoel niet uitziet, ben je voor mij perfect. Ik zie jouw schoonheid in je ogen. Voor mij ben jij de perfecte vrouw. Mooiste zin: “When you said you looked a mess, I whispered underneath my breath. But you heard it, darling, you look perfect tonight”

 

 1. At Last – Etta James

Deze mag natuurlijk niet ontbreken aan de lijst met mooiste liefdesliedjes. Het gaat over een liefde die iets langer op zich heeft langer wachten en de opluchting wanneer die er eindelijk is. Mooiste zin: “And life is like a song!”

 1. I will always love you – Dolly Parton (of Whitney Houston)

Hoewel dit eigenlijk gaat over het loslaten van iemand, omdat de liefde geen toekomst heeft, is dit toch een nummer wat veel mensen graag horen op hun bruiloft. Voor hen is de boodschap ‘I will always love you’, en is de rest van de tekst minder belangrijk of dekt het een andere lading. Mooiste zin: “’ll think of you every step of the way”

 

 

Meer blogs met inspiratie voor de muziek je bruiloft? Zie hier al onze blogs op een rij

 

Check hier al deze mooie liefdesliedjes op een rij in een handige Spotify-playlist