Drie bruidsparen die een heel andere muziekkeuze hadden

 

Zoals in dit blog verwoord, gaan wij altijd voor “Wow, dat was echt ons” – gevoel. En dat maakt dat je soms op hele bijzondere trouwliedjes uitkomt. Soms door ons bedacht, maar ook vaak door het toekomstige bruidspaar. Hieronder drie voorbeelden uit de praktijk.

 

1. Ik hou van mij – Harrie Jekkers

 

“Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt.”

Een beetje gek, maar uiteindelijk prachtig, liedje. Op een vileine manier breekt Harrie Jekkers met alle romantiek rondom het standaard ‘ik hou van jou’. Hij geeft aan dat dat niet zo veel betekent als je niet eerst van jezelf houd. En daar zit natuurlijk ook best wat in.

Dit liedje werd gekozen door een stel dat zich heel bewust was van het feit dat de liefde niet altijd makkelijk is en zoet-romantisch. Dat het soms lastig is jezelf te geven, om volledig in die liefde te duiken. Dat het soms ook nodig is om vooral dicht bij jezelf te blijven. Het gesprek dat wij met deze mensen was, zoals altijd, ontzettend mooi open. Maar ook ontnuchterend. Ze hadden beiden al wat meegemaakt en hadden ook oprecht geleerd eerst van zichzelf te houden, waardoor ze nu volledig van elkaar konden houden.

Benieuwd naar hoe dit klinkt? Tom heeft het liedje al vaker gedaan, zie hieronder.

 

 

2. Grow old with me – Tom Odell

 

“Grow old with me
Let us share what we see
And all the best it could be
Just you and I”

 

Deze wordt wel vaker gebruikt op bruiloften, maar voor dit stel had het wel een heel bijzondere waarde. Wanneer één van de twee chronisch en progressief ziek is, ben je als koppel altijd bewust van het feit dat “tot de dood ons scheidt” wel eens eerder zou kunnen komen dan je hoopt. Dat maakt het leven en de liefde anders.

Dit liedje, prachtig gezongen door Tom Odell, deden wij buiten in het bos. Wat een kippenvel wanneer je de tekst ook op deze manier beleeft. Dat het niet alleen de mooie lieve woorden zijn, maar ook de intense hoop dat het leven je nog héél lang gegund is.

Zie hieronder het origineel.

 

 

 

3. The only thing that looks good on me is you – Bryan Adams

 

“Well, I don’t look good in no Armani suits
No Gucci shoes or designer boots
I’ve tried the latest lines from A to Z
But there’s just one thing that looks good on me

The only thing I want
The only thing I need
The only thing I choose
The only thing that looks good on me …… is you”

 Soms komen de apartste keuzes uit een heel simpel idee. In dit geval was de vader van de bruid een enorme Bryan Adams-fan. Zij hoorde haar hele jeugd niets anders dan Bryan Adams. Dan kun je natuurlijk een van zijn andere hits kiezen: (Everything I do) I do it for you of Please forgive me. Maar dit stel wilde graag iets anders én iets lekkers vrolijks. Zo kwamen we op deze vergeten classic. Een topkeuze, zo bleek! Het bruidspaar en de gasten verlieten de zaal huppelend en vol energie.

Zie hieronder het origineel

 

 

Ken jij nog bijzondere bruiloftsliedjes? Deel ze op onze Facebookpagina!