“Het was echt helemaal ‘ons’”

Waarom een persoonlijke keuze voor muziek zo belangrijk is

 Het komt wel eens voor dat wij niet door de bruid en bruidegom zelf worden gevraagd, maar dat we een cadeautje zijn van één van de ouders. Zo ook afgelopen zomer. Ik werd gebeld door de vader van de bruid of wij alsjeblieft op zijn dochter’s ceremonie wilden spelen. Uiteraard wilden we dat, maar alleen als het bruidspaar ook enthousiast werd van het idee.

Het paar was nogal overvallen door dit idee. Ze hadden niks qua live muziek gepland en wilden het vooral ‘niet te zoet’ hebben. Ze waren bang dat een live zanger of zangeres het wel zoet zou maken. Gelukkig waren ze na het zien van enkele filmpjes op dat punt gerustgesteld. Maar toen kwam de volgende uitdaging: welke liedjes?

 

Geheel vrije keuze
Wij werken nooit met vaste repetoirelijsten (of je moet de volledige Spotify-database als setlijst zien). Dat heeft voor- en nadelen voor een bruidspaar. Het nadeel, vooral voor mensen die zelf weinig idee hebben van welke muziek ze graag willen, is dat je niet gemakkelijk kan kiezen. Je moet echt zelf gaan nadenken over wat bij jullie past. Het voordeel, en voor ons hetgeen dat wij essentieel vinden: het past dus altijd perfect bij jullie.

 

Altijd perfect passend
Een bruiloft doe je maar één keer in je leven, in elk geval met deze partner. Het is dat ene moment waarin alles draait om jullie verhaal en liefde voor elkaar. Net zoals jullie liefde geen standaardliefde is, wordt jullie bruiloft geen standaardbruiloft. En daar hoort dus ook geen standaardmuziek bij. Daar hoort muziek bij die helemaal past bij jullie.

Daarom gaan wij van te voren ook altijd het gesprek aan met het bruidspaar. Je kunt ons niet inhuren zonder dat je ons gesproken hebt. Je vertrouwt een stukje van jouw meest persoonlijke dag aan ons toe, dan kan het niet anders dat we eerst hebben gekeken of er een klik is én dat we samen hebben besproken welke liedjes we gaan doen.

Al weet je nog helemáál niet wat je wilt, dankzij het gesprek komen wij op allerlei suggesties die goed bij jullie zouden kunnen passen. En weet je al wel heel goed wat je wil, dan gebruiken we die tijd om elkaar te leren kennen én om te bespreken hoe jouw wensen het beste tot hun recht kunnen komen. Misschien doen we zelfs nog wel een suggestie voor een alternatief.

Een groot gedeelte van de lol voor een bruiloft is de gezamenlijke voorbereiding: locaties bekijken, cake proeven, mooie kaartontwerpen vergelijken, het gesprek met de babs en…….het kennismaken met ons.

 

Hoe persoonlijker, hoe beter
Wij geloven: hoe persoonlijker, hoe beter. Hoe meer het oprecht ‘jullie’ dag is – waarbij alles is afgestemd op jullie specifieke gevoel-, hoe mooier, persoonlijker en intenser jullie alles ervaren. En hoe beter de herinnering blijft.

Alle momenten worden mooier met muziek, alle momenten worden intenser beleefd met live muziek. En wij voegen daar dan de persoonlijke noot aan toe, om het geheel net zo te laten passen als jullie samen.

 

Eind goed, al goed
Na een heerlijk gesprek vol vrolijkheid en gelach hebben we voor het bruidspaar een perfecte muziekkeuze weten te maken. Zij hadden zelf erg goede suggesties en aangevuld met die van ons, werd het een ceremonie om nooit te vergeten. En zoals de bruidegom na afloop stralend vertelde: “Dit was echt helemaal ‘ons’”.

Dus……of je nu voor ons of voor iemand anders kiest om de sfeer van je ceremonie te versterken met live muziek: zorg ervoor dat je bewust kiest voor welke muziek. Het maakt echt uit in de beleving van de dag.

Meer weten over hoe wij jullie ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken? Kijk hier voor onze opties.