15 Mooie liedjes voor de binnenkomst van de bruid

In deze blog wat mogelijkheden van liedjes voor de binnenkomst van de bruid of het bruidspaar aan het begin van de ceremonie.

Er zijn natuurlijk veel momenten in de ceremonie waarop live muziek een mooie toegevoegde waarde heeft. En bij elke plek in de ceremonie past ook net weer een ander lied.  Hoewel het natuurlijk heel persoonlijk is wat bij jullie past, hieronder wat nummers die goed zouden kunnen passen als hét liedje als de bruid binnenkomt.

Welk liedje kun je laten spelen als de bruid binnenkomt? Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nummer is:

1. dat het goed bij jullie past (uiteraard)

2. en dat je er goed op kunt lopen. Hoewel je er niet vaak bewust van bent, ben je altijd wel geneigd om mee te lopen in het tempo/ritme van de muziek. Niet dat je meteen een salsa gaat dansen, op het moment dat er een licht latin-tintje in het nummer zit, maar op sommige nummers loop je nou eenmaal makkelijker dan andere.

 

Mooie liedjes voor binnenkomst bruid

Mooie liedjes voor binnenkomst bruid

 Liedjes voor de binnenkomst van de bruid

1. Tenerife Sea – Ed Sheeran

Als iemand weet hoe je een vrouw moet bezingen, dan is het wel Sheeran. Veel van zijn nummers misstaan niet op een huwelijk, maar voor ons is dit een van de mooiste liedjes om te spelen bij de binnenkomst van de bruid. Waarom? “All that you are, is all that I’ll ever need”. Luister hier. 

 

2. When the right one comes along – Nashville

Voor de meeste mensen een onbekende, maar daarom niet minder mooi. Het beschrijft de weg die je naar elkaar hebt afgelegd, wat er nodig was om hier te komen. Hoe perfect om zo de ceremonie te starten. “You think you know what you are looking for, ‘till what you’re looking for finds you” Luister hier. 

 

3. The book of love – Peter Gabriel / Gavin James

Een prachtig nummer dat ook perfect gezongen kan worden als duet. Heel mooi als de bruid en bruidegom apart binnenkomen, om dit met zowel een mannen- als vrouwenstem te begeleiden. “I love it when you give me things. And you wanna give me wedding rings”. Luister hier. 

 

4. Mooi – Marco Borsato

Hoe mooi kan het leven zijn. Zeker aan de vooravond van jullie getrouwde leven een mooie boodschap. Als bijkomend voordeel heeft dit nummer een fijne puls, wat prettig is bij het lopen. Dit is dus een perfect liedje voor als de bruid binnenkomt. “Hoe mooi kan het leven zijn!”. Luister hier. 

 

5. Grow old with me – Tom Odell

Dit is natuurlijk wat je aan elkaar vraagt met jullie bruiloft. Wil je samen oud met me worden? Dit nummer is ook heel mooi op een andere plek van de ceremonie. Waarom is ook zo geschikt als liedje bij de binnenkomst van de bruid? Door de lekkere groove in de piano, waardoor er meteen energie zit in het begin van de ceremonie. “All the best it could be, just you and I” Zie hieronder hoe we dat vorig jaar op een buitenbruiloft deden:

Film gemaakt door: Jan Persoon Videografie

6. Love Someone – Jason Mraz

We horen niet zoveel meer van Jason Mraz en dat is eigenlijk best jammer. Zeker als je deze parel hoort over hoe de liefde die je geeft ook weer bij je terugkomt. Prachtig op gitaar, maar ook zeker bijzonder met pianobegeleiding. “Love is a funny thing, whenever I give it, it comes back to me”.Luister hier. 

 

7. Zij – Marco Borsato

Zo mooi als in dit liedje is beschreven, wat een vrouw kan betekenen, is natuurlijk heel bijzonder! De melodie is al prachtig en de climax van het nummer op het woord ‘zij’, behoeft geen verdere uitleg. En wat is er nou een mooier begin dan de tekst: “De blik in haar ogen verandert de kleur van mijn dag”? Luister hier. 

 

8. Real good hands – Gregory Porter

Dit nummer is eigenlijk gericht aan de vader van de bruid: hierin vraag je eigenlijk de hand van de dochter en je zegt dat ze in goede handen is. Een prachtige jazzy opener. Ideaal voor een ongedwongen, ontspannen sfeervolle (buiten) bruiloft. “Papa don’t you worry ‘bout your daugther ‘cause you’re leaving her in real good hands”. Luister hier. 

 

Hoe kies je het perfecte nummer voor jullie bruiloft? Lees het hier

 

9. Just say yes – Snow Patrol

Eigenlijk het enige wat je hoeft te doen op deze dag: ja zeggen tegen elkaar. Een ideaal liedje dus om de ceremonie mee te beginnen. De ontspannen sfeer is meteen gezet en mocht je nog bang zijn dat je je tekst kwijt raakt tijdens de ceremonie, heeft dit nummer je alvast de juiste dingen voorgezegd: “Just say yes.” ;-). Luister hier. 

 

10. You are so beautiful – Joe Cocker

Hoe vaak zeg jij tegen je vrouw dat ze zó mooi is? Dit nummer zegt eigenlijk alles in weinig woorden. Je bent alles waar ik ooit op gehoopt heb, alles wat ik nodig heb. We kennen Joe Cocker natuurlijk van zijn rauwe stemgeluid, maar ook zonder deze rauwe klanken blijft de boodschap van dit nummer zeker duidelijk. Sterker nog, dan past het perfect als intiem openingsnummer van een trouwceremonie.  “You are so beautiful to me”. Luister hier. 

 

11. Perfect – Ed Sheeran

Soms heb je het gevoel dat je niet weet waar je de ander aan hebt verdient, zo perfect is ze. Zoals vaker bij Ed Sheeran’s liedjes is ook dit nummer zeer geschikt voor bruidsparen die al sinds de middelbare school bij elkaar zijn. “I don’t deserve this, baby you look perfect”. Benieuwd hoe dat klinkt als wij het zingen? Zie hieronder….

 

 

12. She – Elvis Costello

Deze klassieker, die iedereen natuurlijk kent van Notting Hill, mocht in deze lijst niet ontbreken. Hij is misschien een beetje cliché, maar dit is natuurlijk ook niet zonder reden. Bij de binnenkomst van de bruid, mag ze natuurlijk toegezongen worden. Hoe passend is zijn de woorden dan: “The meaning of my life is she”. Luister hier.

 

13. Heaven – Bryan Adams

Natuurlijk in Nederland ook bekend van Do. Met jou waan ik me in de hemel… Behoeft dit nog uitleg? Nou vooruit dan: “Baby, you’re all that I want”. Luister hier. 

 

14. Have I told you lately – Van Morrison

Op welke dag zeg je nou ultiemer dat je van iemand houdt, dan op je trouwdag? Dit nummer past daarom ook heel goed als start van de ceremonie. Voornamelijk geschikt als liedje voor kerkelijke ceremonies: “There’s a love that’s divine, and it yours and it’s mine like the sun. At the end of the day, we should give thanks and pray to the One”. Luister hier. 

 

15. Butterfly Kisses – Bob Carlisle

Hoewel dit nummer een langere levensloop beschrijft, is het een populair nummer op bruiloften. Net als in ‘Dochters’ van Marco Borsato kan je hiervan natuurlijk ook een enkel couplet en refrein pakken die gaan over de bruiloftsdag. Perfect voor bruiden die een bijzonder band met hun vader hebben. “She’ll change her name today. She’ll make a promise and I’ll give her away”. Luister hier. 

 

Luister al deze mooie liedjes voor als de bruid binnenkomt in onze handige Spotify-playlist

 

Dit zijn natuurlijk allemaal geschikte liedjes voor als de bruid binnenkomt, maar wij geloven erin dat elke ceremonie uniek is. Het kan zijn dat een van bovenstaande liedjes erbij past, maar de kans is nog groter dat er andere nummers zijn die perfect op jullie lijf en liefde zijn geschreven. Daarom denken wij daar altijd in mee. Met Song for you willen we immers elke ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken en dat kan alleen als je ook echt die liedjes kiest die perfect bij jullie passen.

Meer weten over welke nummer goed bij jullie zouden passen? Neem contact op met Tom: 0617670278.