In dit blog zetten we de mooiste Nederlandstalige liedjes voor op je bruiloft op een rij. Welke vind jij het mooist? Als liedje voor wanneer de bruid binnenkomt of misschien een openingsdansnummer. Wat is jouw favoriete Nederlandstalige trouwliedje? Kijk gauw hieronder.

Misschien zit hier al jullie nummer tussen, misschien inspireert het je juist en kom je op ander liedjes. We horen het graag!

Akoestisch duo Song for you zingt live Nederlandstalige liedjes

Fotocredit: RiCon Fotografie

De 15 mooiste Nederlandstalige liedjes voor je bruiloft

 

 1. Ik heb je lief – Stef Bos

“Was ik maar een dichter, dan kon ik dichter bij jou zijn.” Volgens ons zegt deze zin eigenlijk al alles. Dit vertederende nummer waarin hij prachtig verwoord hoe de liefde je bij elkaar bent. Dat de ander het medicijn is tegen alle tegenslagen. Dat de liefde sterker is dan welke narigheid dan ook. En hoe mooi is het om op de mooiste dag van jullie leven te (laten) zingen: “Ik heb je lief, ik heb je liever….liever dan het leven, dan om het even wat”. Mooiste zin (we hadden hem al verklapt): “Was ik maar dichter, dan kon ik dichter bij jou zijn”. 

 

 1. Jij bent de liefde – Kenny B (covers door Guus Meeuwis en Maan)

Toen we een oproep deden op onze Facebookpagina voor welke Nederlandstalige liedjes absouuut niet mochten ontbreken in deze lijst, werd deze heel vaak genoemd. Zo vaak, dat hij een hoog plekje verdient, maar daarom niet alleen natuurlijk. Het is zo’n zeldzaam liedje dat in al zijn simpelheid steeds weer mooier wordt, wie hem ook zingt. Of dat nu Kenny B is, of Guus Meeuwis of Maan: iedere keer klinkt het weer mooier. Mooiste zin, heel simpel: “Voor mij ben jij de liefde”. Nieuwsgierig hoe dat klinkt als wij het zingen? Zie hieronder:

 

 1. Beauty and the brains – Nielson

Dit vrolijke Nederlandstalige liedje is perfect voor bruidsparen die licht en sprankelend in hun liefde staan. Dit liedje is vooral erg leuk voor als de bruid binnenkomt: het zet gelijk de toon voor een ontzettend vrolijke ceremonie. Mooiste zin: “Ze klopt van top tot teen”

 

 1. Mooi – Wudstik

Een heel lief en fijn vrolijk iefdesliedje van rapper Wudstik. Ook hij bewondert hoe zijn geliefde licht in het leven kan staan en alles mooier maakt. Mooiste zin: “Alsof al ons verdriet is verdwenen in jouw glimlach”

 

 1. Liefde van later – Herman van Veen

Tja, deze vertaling het prachtige Franse ‘L’amour des vieux amants; is een echte klassieker: simpel, stijlvol en tijdloos. Wij hadden het genoegen dit ooit te horen gezongen door de bruidegom voor zijn bruid, prachtig. Mooiste zin: “Ik hou van jou, met heel mijn hart en ziel hou ik van jou”.

 

Hoe kies je het perfecte nummer voor jullie bruiloft? Lees het hier

 

 

 1. Avond – Boudewijn de Groot

Hoewel de kans groot is dat je dit nummer vooral kent van je ouder, of zelfs grootouders, is de boodschap van dit liedje erg mooi. “Ik geloof in jou en mij”: dat is natuurlijk precies wat je met je huwelijk ook zegt. Daarom is dit heel passend als trouwliedje voor na het ja-woord. En tweestemmig is hij helemaal prachtig, kippenvel. Mooiste zin: “Je kunt niets zeker weten, en alles gaat voorbij, maar ik geloof in jou en mij”.

 

 1. Thuis – Marco Borsato

Echte liefde voelt als thuiskomen, waar je ter wereld ook bent. Voor ee bruiloft in Serfaus, Oostenrijk, koos het bruidspaar dit liedje van Marco Borsato. Want ‘nergens waren zij zo gelukkig als in hun eigen kleine stukje paradijs’. En dat paradijs lag gedeeltelijk in Noord-Brabant en gedeeltelijke in de prachtige Oostenrijkse bergen. Mooiste zin: “Het gevoel dat ik hier thuishoor, Ik neem het altijd met me mee. Door wat me opwacht als ik terugkeer ben ik nergens echt alleen.”

 

 

 1. Leun op mij – Ruth Jacott

Eerder schreven we in dit blog al over alternatieven voor de populairste liedjes op je bruiloft. Daar is dit er één van. Want in plaats van te vragen of je bij iemand mag (zoals  in het eveneens erg mooie ‘Mag ik dan bij jou’) kun je natuurlijk ook een schouder bieden. Dat is precies wat Ruth Jacott hier in ‘Leun op mij’ doet. Een ander mooi nummer met dezelfde boodschap is ‘Kom maar bij mij’ van Marco Borsato.  Mooiste zin:  “Kijk niet terug, maar kijk naar mij. Al het wachten is voorbij. Leun op mij.”

 

 1. Liefde van mijn leven – Frank Boeijen

De poëet uit het Nijmeegse zingt ook hier prachtig poëtisch over de liefde. Aan de ene kant heel duidelijk en simpel, aan de andere kant lyrisch. Mooiste zin: “In elkaars armen zijn wij verdwenen, in ons hart zien we elkaar terug.”

 

 1. Hemel en aarde – Edsilia Rombley

Ja, dit vrolijke liefdesliedje dat we allemaal leerde kennen door het Songfestival in 1998. Maar nog steeds is dit hit van Edsilia Rombley perfect voor bijvoorbeeld een openingsdans of het einde van de ceremonie. Mooiste zin: “Ik zag de toekomst toen ik in jouw ogen keek.”

 

 1. Zij maakt het verschil – De Poema’s

Het lijkt misschien niet zo’n aardig liedje, met vooral een opsomming wat de dame in kwestie allemaal niet is. Maar daarmee is het gelijk ook zo’n realistisch beeld van liefde en relaties. Nee, het is niet de oplossing voor alle ellende en verdriet, maar het scheelt wel. Mooiste zin: “Zij maakt het verschil”

 

 1. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Naast ‘Jij bent de liefde’ misschien wel het populairste Nederlandstalige liedje voor een bruiloft. Een liedje dat pas jaren na uitbrengen ineens een hit werd (dankzij Jeroen van der Boom) en nu niet meer is weg te denken in het repertoire van bruiloftszangers en –zangeressen.  Mooiste zin: “Kom wanneer je wil, ik hou een kamer voor je vrij”

 

Wat zijn de trends voor trouwliedjes in 2018? Klik hier voor ons blog over bruiloft muziek in 2018.

 

 1. Goed om hier te zijn – Stef Bos

Eigenlijk kan je in dit liedje van alles lezen, maar als liedje voor de binnenkomst van de bruid is hij heel erg geschikt. Want het gaat helemaal over vertrouwen in jezelf , in elkaar en in de toekomst. Mooiste zin: “Deze haven geeft vertrouwen, geeft mij grond om op te bouwen.”

 

 1. Voor haar – Frans Halsema

Eentje uit de oude doos, maar man oh man, wat is dit mooi verwoord. Je ziet bijna de innige verstrengeling voor je waarin deze twee geliefdes zich moeten bevinden. Het is een vreemde eend in de bijt, maar voor stellen die daarvan houden, is dit een heel geschikt liedje voor als de bruid binnenkomt. Mooiste zin: “Soms begint ze in mijn hart te zingen”

 

 1. Ik heb je lief – Paul de Leeuw

Wat een mooie zin is dat, ‘ik heb je lief’. Het wordt vast niet vaak meer op die manier gezegd, maar het is een prachtige andere manier om te zeggen “Ik hou van jou”. Hoewel sommige stukjes in deze hit van Paul de Leeuw misschien wat gek zijn (“Ik krijg het ook van Rotterdam” ), is de boodschap heel helder en heel mooi. Mooiste zin: “Ik heb je lief, mijn hele leven. ’t Is veel meer dan houden van.”

 

Meer blogs met inspiratie voor de muziek je bruiloft? Zie hier al onze blogs op een rij

 

Check hier al deze mooie liefdesliedjes op een rij in een handige Spotify-playlist

Alle andere blogs in deze categorie